Bekijk, vergelijk en bespaar direct op uw maandelijkse lasten op bezuingen.nl >

Additional menu

Vakantie besparingen

Besparen op de vakantie kan dat? Ieder jaar willen we toch graag of vakantie maar op vakantie gaan kost toch ook een hoop geld. WIj geven tips en adviezen om betaalbaar een vakantie te boeken.

Zoals voor bijna alles geldt ook bij het boeken van vakanties dat het meeste geld te besparen is tijdens de voorbereidingen. Het internet is een goede informatiebron. Vooral de tips van zogenoemde travel bloggers zijn erg waardevol. Wie echt goedkoop op vakantie wil kan het best in eigen land gaan. Een camping is het goedkoopst, vooral als je zelf gaat koken. Bij een buitenlandse vakantie loont het om te kiezen voor een wat minder voor de hand liggende bestemming. Vaak zijn de prijzen daar wat lager. Tijdig boeken kan ook behoorlijk schelen in de kosten, vooral als je een vliegreis en een hotel niet in één pakket wil combineren.

Bij een all-inclusive vakantie is het vanuit kostenoverweging verstandig om dat inclusief het diner te boeken. Als je elke avond in een restaurant gaat eten kunnen de kosten flink oplopen. Populaire bestemmingen hebben vaak een city card voor toeristen. Dat is een kaart waarmee je toegang hebt tot alle bezienswaardigheden in de omgeving, inclusief het vervoer er naartoe. Zo’n kaart is best prijzig, maar veel goedkoper dan dat je elke keer een los toegangsbewijs moet kopen. Tenslotte geldt voor alle reisbestemmingen dat de prijzen in het hoogseizoen het hoogst zijn. Wie echt fors geld wil besparen kiest voor een vakantie in het voor- of het naseizoen, of je nu naar een toeristische buitenlandse bestemming wilt of in eigen land blijft.